Katuruoka ei ehkä ole vielä vallannut Suomen, tai edes Helsingin, katuja siinä määrin kuin monen muun maan katuja. Tästä huolimatta myös Helsingistä löytyy hyviä katuruokabaareja, kunhan vain tietää mitä ja miten etsii. Tämä artikkeli antaa vinkkejä parhaiden katuruokabaarien löytämiseen.

TripAdvisor avuksi etsintään

Vieraillessasi uudessa kaupungissa joko kotimaassa tai ulkomailla, on TripAdvisor hyvä apulainen. Sen avulla voi löytää esimerkiksi itseä kiinnostavan ruokapaikan. Jos haluat löytää vaikkapa katuruokapaikkoja Helsingistä, käytä palvelun monipuolisia suodattimia ja aloita haku. Saat pian ruudullesi joukon hakutuloksia, joista voit valita kiinnostavimmat vaihtoehdot. Samalla näet jo pikaisella silmäyksellä, mitä mieltä ravintolan muut asiakkaat ovat olleet saamastaan ruuasta ja ravintolan palvelusta.

TripAdvisor auttaa myös ulkomaisissa kohteissa. Esimerkiksi Riiasta sanotaan löytyvän hyvää katuruokaa, joten jos vierailet Riiassa ja pidät katuruuasta, kannattaa tutustua kaupungin tarjontaan. Tänä kesänä Riika onkin ollut suomalaisten suosikkikohde Silja Linen avattua reitin Helsingistä Riikaan. Koronavirusepidemian vuoksi Ruotsi ei ole ollut houkutteleva eikä suositeltukaan kohde, joten Riika on hyvä vaihtoehto, joka ei monelle suomalaiselle ole läheskään niin tuttu kuin Tukholma tai Tallinna.

TripAdvisor avuksi valintaan

Kun olet löytänyt TripAdvisorin avulla muutaman houkuttelevan katuruokabaarin, on aika tehdä lopullinen valinta. TripAdvisor voi auttaa myös tässä tehtävässä, sillä se listaa ravintoloiden asiakkailtaan saamia palautteita. Näihin palautteisiin kannattaa tutustua huolellisesti, sillä ne kertovat, kuinka aikaisemmat asiakkaat ovat kokeneet vierailunsa kyseisessä ravintolassa.

Kun haku tehdään hakusanalla ”katuruoka” ja paikaksi valitaan Helsinki, saadaan ensimmäiseksi tulokseksi katuruokaa tarjoava ravintola Fafa’s Iso Roba. Ravintola on saanut tällä hetkellä 267 arvostelua ja yleisarvosanan 4 / 5. Suomenkielisistä arvostelijoista 14 pitää ravintolaa erinomaisena, 5 erittäin hyvänä, 9 keskitasoisena, 2 huonona ja 2 todella huonona. Eräs 5 pisteen arvostelun kirjoittanut ilmeisen tyytyväinen asiakas kuvaa ravintolaa ehtymättömäksi nautinnon lähteeksi. Ravintola sijaitsee osoitteessa Iso Roobertinkatu 2.

Muita mielenkiintoisia hakutuloksia ovat esimerkiksi Bites Burgers Vallila, The TRAY, Going Greek, Street Gastro, Cafe Boardgame ja Bites Burgers Kamppi. Myös esimerkiksi Pinehill Terrace, Well, KEKRI Finnish street food ja Biker-Baker voivat olla mielenkiintoisia vaihtoehtoja, kun alkaa tehdä mieli katuruokaa.